Krenula primjena novih Pravila Zagrebačke burze

Bez autora
Jun 26 2011

U petak 24. lipnja na snagu su stupila nova Pravila Zagrebačke burze, koja je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odobrila 19. svibnja ove godine. Rad na novim Pravilima, uz intenzivnu suradnju s Hanfom, trajao je gotovo godinu dana, a njima se otvaraju brojne mogućnosti koje dosad nisu bile provedive na domaćem tržištu kapitala, kao što je uvrštenje strukturiranih vrijednosnih papira, uvrštenje na inozemni MTP instrumenata izdavatelja sa sjedištem izvan Hrvatske, kratka prodaja (short selling) itd. Nova Pravila usko su vezana i uz razvoj trgovinskog sustava Burze budući da omogućuju novitete usko vezane uz samo trgovanje, poput uvođenja dražbe uravnoteženja, varijabilnog završetka, novih vrsta ponuda i dr., te su za njihovu operativnu primjenu bile nužne i izmjene na trgovinskom sustavu Burze.

Krenula primjena novih Pravila Zagrebačke burzeU petak 24. lipnja na snagu su stupila nova Pravila Zagrebačke burze, koja je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odobrila 19. svibnja ove godine, objavila je Zagrebačka burza.

Rad na novim Pravilima, uz intenzivnu suradnju s Hanfom, trajao je gotovo godinu dana, a njima se otvaraju brojne mogućnosti koje dosad nisu bile provedive na domaćem tržištu kapitala, kao što je uvrštenje strukturiranih vrijednosnih papira, uvrštenje na inozemni MTP instrumenata izdavatelja sa sjedištem izvan Hrvatske, kratka prodaja (short selling) itd. Nova Pravila usko su vezana i uz razvoj trgovinskog sustava Burze budući da omogućuju novitete usko vezane uz samo trgovanje, poput uvođenja dražbe uravnoteženja, varijabilnog završetka, novih vrsta ponuda i dr., te su za njihovu operativnu primjenu bile nužne i izmjene na trgovinskom sustavu Burze.

Nova inačica trgovinskog sustava, koja je s primjenom također započela u petak, u potpunosti je razvijena na Burzi, i uključuje unapređenje postojećih karakteristika kao i dodatne funkcionalnosti sustava sukladno odredbama novih Pravila, ističu sa Zagrebačke burze.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik